Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Python in de Efteling bijna hele maand gesloten voor werkzaamheden

31-03-2023, 13.22 uur

Efteling-bezoekers opgelet: de Python zal bijna de hele maand april gesloten zijn. Op maandag 3 april gaat de beroemde achtbaan dicht voor een reguliere onderhoudsbeurt. Naar verwachting nemen de werkzaamheden zo'n vier weken in beslag.

Het is de bedoeling om de rollercoaster op zaterdag 29 april weer in gebruik te nemen. Er staan geen opzienbarende veranderingen op de planning, vertelt een Efteling-woordvoerder aan Looopings. De sluiting wordt onder andere aangegrepen voor het vervangen van de ketting, schilderwerk en onderhoud aan de treinen.

De Python, met twee loopings en twee kurkentrekkers, opende in 1981 als de eerste achtbaan in de Efteling. Begin 2018 werd het grootste gedeelte van de constructie gesloopt omdat er sprake was van ouderdomskwalen. Alleen het gedeelte tussen de remmen en de eerste afdaling bleef staan. De rest van de baan is opnieuw opgebouwd in samenwerking met staalbedrijf CSM.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be