Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madame Tussauds Amsterdam

Chantal Janzen krijgt nieuw beeld in Madame Tussauds Amsterdam

01-12-2022, 18.14 uur

Chantal Janzen heeft voor de tweede keer in haar carrière een eigen wassen beeld gekregen in Madame Tussauds Amsterdam. Dertien jaar geleden poseerde de beroemde presentatrice en actrice al voor een eigen beeld. Ze verdween enkele jaren geleden uit de attractie omdat de creatie niet goed meer leek.

Volgens Madame Tussauds bleven bezoekers echter vragen naar Janzen. Dat heeft het wassenbeeldenmuseum doen besluiten om haar opnieuw te vragen om model te staan. Dat gebeurde eind vorig jaar. "Ze is zeer betrokken geweest bij de keuze van de pose en gezichtsuitdrukking", vertelt een woordvoerster.

De makers lieten zich inspireren door Janzens uiterlijk tijdens het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Ze draagt een replica van de gouden jurk die ze ook tijdens het songfestival aan had, speciaal voor Madame Tussauds gemaakt door modeontwerper David Laport.

Gewend
De BN'er is nog even trots als de eerste keer dat ze poseerde, schrijft ze op Instagram. "Dertien jaar later zou je denken dat je er inmiddels aan gewend bent geraakt, maar denk 's even na... Een beeld, van jouzelf, jouw kop, exact jouw lijf, jouw haar, je jurk, sieraden, en dat daar mensen naar gaan kijken, dat went echt niet hoor."

Afreizen naar het Tussauds-atelier in Londen noemt ze "een feest" met "ongelofelijk goeie vakmensen". "Niet normaal hoe ambachtelijk en toegewijd ze dat daar doen. Want hoe knap en gedetailleerd is dit?!" Het nieuwe wassen beeld is vanaf vandaag te bewonderen. Janzens vaste visagist Leco van Zadelhoff heeft het eindresultaat inmiddels ook gezien. "Zelfs de binnenkant van m'n oor klopt, zei Leco net."Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Madame Tussauds Amsterdam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be