Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Een eigen pretpark beginnen? Pakket met 23 attracties te koop

05-12-2022, 14.21 uur

Je eigen pretpark beginnen is een stuk gemakkelijker geworden. Een Nederlands bedrijf biedt een pakket aan met maar liefst 23 verschillende attracties. Het gaat om uiteenlopende rides die bedoeld waren voor een bestemming in Zuidoost-Azië. Omdat het project onverwachts is geannuleerd, staan de reeds bestelde attracties nu te koop.

De attracties worden aangeboden door de partij Attraction Economics Design Planning (AEDP). Vanwege een geheimhoudingsverklaring is de exacte attractielijst, met technische specificaties en leveranciers, niet openbaar. Wel staat vast dat 22 van de 23 attracties volledig nieuw zijn. Sommige rides bevinden zich nog bij de fabrikant.

Op aangeleverde tekeningen zijn onder meer molens, een frisbee, een top spin, een familieachtbaan en een splash battle zichtbaar. Er is ook een ontwerp van een spectaculaire ultra surf coaster van de firma Intamin, met een trein in de vorm van een surfboard.

Verdelen
"Dit pakket kan bijvoorbeeld erg interessant zijn voor een internationale parkengroep", vertelt AEDP-directeur Mark Wijman aan Looopings. "De attracties uit het pakket zijn ideaal om in één of meerdere jaren te verdelen over verschillende parken." Het is mogelijk om de rides in de zomer van 2023 te leveren, zodat ze in het laatste kwartaal van 2023 operationeel kunnen zijn.

AEDP is een strategisch adviesbureau dat zich normaal gesproken bezighoudt met consultancy rond het ontwikkelen van toeristische bestemmingen. Het bedrijf, gevestigd in Hardenberg, werkte tot nu toe aan projecten in onder meer China, Singapore, Maleisië, Indonesië, Vietnam, Thailand en Zuid-Korea.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be