Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Nieuwe Uncharted-achtbaan in PortAventura krijgt vijf lanceringen

30-11-2022, 21.48 uur

PortAventura World laat eindelijk meer los over de nieuwe achtbaan die in 2023 opengaat. Het Spaanse resort bouwt een 12 meter hoge multi dimension coaster van de firma Intamin Amusement Rides. De overdekte attractie van 4800 vierkante meter komt in het teken te staan van Uncharted, de avonturenfilm gebaseerd op de bekende gamereeks.

Uncharted begon als een serie computergames, waarin spelers de avonturen van schattenjager Nathan Drake volgen. Er verschenen tot nu toe vijf delen: Drake's Fortune (2007), Among Thieves (2009), Drake's Deception (2011), A Thief's End (2016) en The Lost Legacy (2017). Dit jaar kwam een Uncharted-speelfilm uit, met Tom Holland, Mark Wahlberg en Antonio Banderas.

"We nemen je mee naar een plaats die op geen enkele kaart staat", laat PortAventura weten. Men belooft "een multidimensionale ervaring gebaseerd op de film van Sony Pictures". "Word onderdeel van de expeditie en ontdek deze ultieme meeslepende darkride-rollercoaster vol verrassingen." Het concept zou uniek in Europa zijn. "Ons continent heeft nog nooit zo'n attractie gezien."

700 meter
De opening van de 25 miljoen euro kostende Uncharted-achtbaan vindt naar verwachting plaats aan het einde van de eerste helft van 2023. Bezoekers worden ondergedompeld in de wereld van Uncharted, waar ze op zoek gaan naar een mysterieuze schat. "Je ervaart een nieuw soort adrenaline en je beleeft een avontuur waarin alles mogelijk is."

De attractie begint met een voorshow. Het bijbehorende gebouw wordt 16 meter hoog. Tijdens de rit leggen passagiers bijna 700 meter af. Ze worden vijf keer gelanceerd. Voor de animatronics is het Amerikaanse bedrijf Sally Dark Rides ingeschakeld. De leverancier is bekend van bijvoorbeeld Sesamstraat-darkride Street Mission in PortAventura Park, Challenge of Tutankhamon in Walibi Belgium en Piraten in Batavia in Europa-Park.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be