Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park bespaart energie: pretpark gebruikt nog maar 60 procent van de kerstverlichting

30-11-2022, 20.26 uur

Europa-Park heeft maatregelen genomen om energie te besparen tijdens het kerstseizoen. Vanwege de energiecrisis werd in vergelijking met eerdere jaren nog maar 60 procent van de reguliere kerstverlichting tevoorschijn gehaald. "Maar daar merkt de bezoeker niets van", beweert operationeel manager Volker Klaiber.

De winterperiode van Europa-Park begon afgelopen weekend. Het Duitse pretpark staat bekend om zeer uitbundige kerstdecoraties en kerstlampjes, maar in verband met de gestegen energieprijzen heeft men dit jaar een stap terug gedaan. "Er is iets minder kerstverlichting dan voorheen", zegt Klaiber in gesprek met dagblad Badische Zeitung.

Hij verwacht echter niet dat bezoekers verschil merken. "De verlichting is alleen uitgedund op plekken waar het wat overmatig was", vertelt de manager. "Als er vroeger vijf verlichte kerstbomen op een hoek stonden, zijn dat er nu maar drie. Dan gaat er qua sfeer niets verloren voor de bezoeker." Klaiber belooft dat het park ook dit jaar weer zal "schitteren en glinsteren".

Energiezuinig
Energiebesparing en duurzaamheid worden voor Europa-Park steeds belangrijker, legt hij uit. Zo investeerde het park enkele miljoenen euro's in het vervangen van alle kerstlampjes door energiezuinige led-verlichting. "Hierdoor besparen we ruim 80 procent energie in vergelijking met voorheen."

Verder staan de lampjes minder vaak aan. "We besparen deze kerstperiode nog eens 30 procent door de aan- en uittijden van de verlichting te wijzigingen." Grote installaties worden om 22.00 uur uitgeschakeld. "Vroeger waren die elementen veel langer verlicht, in het geval van de uitkijktoren zelfs de hele nacht door."

Kerstgevoel
Klaiber benadrukt dat het onzin zou zijn om helemaal geen kerstverlichting meer op te hangen. Led-lampjes verbruiken immers nauwelijks stroom. "Bovendien is kerstverlichting voor ons een product dat we aan onze klanten verkopen. Bezoekers willen het kerstgevoel en dat krijgen ze bij ons. We benutten de besparingsmogelijkheden, maar we willen ook dat mensen kunnen genieten."

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be