Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Podcast: dit Nederlandse bedrijf maakt decors voor Disney en Universal Studios

07-12-2022, 16.46 uur

Klik hier voor alle afleveringen van de Looopings Podcast

Wat hebben de dino's van Jurassic World, de paradewagens van Disneyland Paris en de Fabelvis uit de Efteling-attractie Symbolica met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal geproduceerd door een Nederlands bedrijf, gevestigd in het Brabantse Someren. In een nieuwe aflevering van de Looopings Podcast komen de mensen van P&P Projects aan het woord, hofleverancier van de internationale pretparkbranche.

P&P Projects-directeur Philipp van Stratum begon decennia geleden met het knutselen van schaalmodellen van raketten. Die hobby groeide in de loop der jaren uit tot een bedrijf met meerdere vestigingen en tientallen werknemers, gespecialiseerd in het creëren van themabelevingen. Zo verrezen in de P&P-werkplaats al Ferrari-wagens, Smurfen-figuren en SpongeBob-personages.

Ook attracties in onder andere Movie Park Germany, Europa-Park, Disneyland Paris, Liseberg en Tusenfryd kwamen tot stand met dank aan de Nederlandse firma. In de podcast vertellen Van Stratum en projectmanager Eppo Zeegers hoe P&P het voor elkaar krijgt om zaken te produceren in zo veel uiteenlopende stijlen. Een Efteling-decor moet er immers totaal anders uitzien dan een Mickey Mouse-object.

Universal Studios Beijing
De samenwerking met de Efteling komt meermaals ter sprake. Verder wordt in de podcast ingezoomd op een recent bouwproject: de gigantische darkride Jurassic World Adventure in Universal Studios Beijing, waarvoor P&P de decors verzorgde. Vanwege de coronacrisis ging dat op een bijzondere manier: alle elementen werden in Nederland gefabriceerd, waarna ze als een bouwpakket met een gebruiksaanwijzing naar China zijn verscheept.

Beluister deze aflevering via SpotifyDe Looopings Podcast is er voor iedereen die meer wil horen over de wereld van pretparken, dierentuinen en attracties. We spreken met prominenten uit de branche over hun werkzaamheden, visie en toekomstplannen. Wil je reageren, mail ons dan.

Luisteren én abonneren kan via gratis podcast-apps als Spotify, Apple Podcasts, Podimo, Overcast, Podcast Addict, Castro en TuneIn.
Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be