Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Duits bedrijf ontwikkelt waterglijbaan met een kruispunt

29-11-2022, 18.59 uur

Een Duitse fabrikant van waterattracties brengt een nieuw soort glijbaanelement op de markt. Wiegand Waterrides ontwikkelde een waterglijbaan met een kruispunt. Badgasten glijden in eerste instantie rechtdoor over een kruising, waarna ze een bocht van 270 graden maken.

Daarna kruisen ze de splitsing opnieuw. Het concept, dat deze maand gepresenteerd werd op een Amerikaanse pretparkbeurs, kreeg de naam xslide. Bezoekers zitten in bootjes voor twee of drie personen. Volgens Wiegand gaat het om "een compleet nieuwe ervaring, zowel visueel als fysiek".

Het is ook mogelijk om meerdere kruisingen toe te voegen aan één glijbaan. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van sensoren en vooraf geprogrammeerde een lopende band. De firma benadrukt dat veiligheid op de eerste plaats stond bij het ontwerpen van het bijzondere onderdeel.



Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be