Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: stalen baandelen voor houten achtbaan Efteling liggen klaar

29-11-2022, 14.43 uurBeeld: @cindy_ve

Joris en de Draak, de houten achtbaan van de Efteling, wordt deels van staal. Nieuwe baandelen liggen al klaar naast de attractie, zo is te zien op foto's. In samenwerking met de Amerikaanse fabrikant Great Coasters International wordt één dubbele bocht, aan de kant van de Python, voorzien van een volledig stalen rail.

Daarmee wil de Efteling slijtage tegengaan. Bij de werkzaamheden is wel haast geboden. Het project moet al over drieënhalve week afgerond zijn. Volgens de officiële onderhoudskalender zal Joris en de Draak weer operationeel zijn vanaf de kerstvakantie: zaterdag 24 december.

De ingrijpende renovatie ging begin oktober van start. In eerste instantie lag de focus op andere delen van de baan, waar de houtlagen zijn vervangen. Op plekken met veel belasting werd gekozen voor een speciale hardhoutsoort, die meer belasting aan kan.

Animatronic
Verder werkt de Efteling aan het opknappen van Edna, de grote draak naast de coaster. De animatronic gaat voor het eerst in jaren weer bewegen. Ook de komende jaren zal Joris en de Draak nog regelmatig dicht zijn: het is de bedoeling om in drie jaar tijd de volledige baan aan te pakken.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be