Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Toegangsprijs Parc Astérix stijgt naar bijna 60 euro in 2023

28-11-2022, 09.36 uur

Parc Astérix verhoogt de entreeprijs volgend jaar met 4 euro. Daarmee kruipt het Franse pretpark richting een ticketprijs van 60 euro. De prijs van een regulier toegangsbewijs stijgt ruim 7 procent in seizoen 2023. Bezoekers gaan 59 euro in plaats van 55 euro betalen, zo is te zien in de online ticketshop.

Het gaat om een Billet Liberté zonder datum, geldig op alle openingsdagen tussen 17 december 2022 en 7 januari 2024. Na de aankoop moet via de website van Parc Astérix nog een bezoekdag gereserveerd worden. Voor specifieke data zijn online goedkopere kaartjes verkrijgbaar.

In 2023 opent een nieuw themagebied met onder andere twee attracties: de spectaculaire 51 meter hoge lanceerachtbaan Toutatis en de nebulaz-molen Chez Girofolix. Naast de investeringen noemt een woordvoerster de gestegen kosten voor energie, grondstoffen en lonen als een reden om de tarieven te verhogen.

Disneyland
Ondanks de prijsstijging is Parc Astérix nog wel een stuk goedkoper dan het duurste park van Frankrijk: bij Disneyland Paris kosten reguliere dagkaarten momenteel 130 euro per persoon.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Parc Astérix
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be