Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Foto's: PortAventura bouwt multi dimension coaster, opening in 2023

30-11-2022, 08.28 uurBeeld: @Pafans, @reusenc2, Discovery Line

PortAventura World presenteert in 2023 een spectaculaire overdekte achtbaan met bijzondere elementen. Dat blijkt uit foto's van de bouwplaats in het Spaanse pretparkresort. In het Far West-themagebied wordt momenteel gebouwd aan een multi dimension coaster van fabrikant Intamin uit Liechtenstein.

Dat attractietype wordt gekenmerkt door speciale onderdelen als doodlopende stukken, lanceringen en draaischijven. Bouwwerkzaamheden zijn al maanden in volle gang. Tot nu toe was niet duidelijk welk attractietype PortAventura op het oog had. Onlangs arriveerden de eerste baandelen op het terrein. Een deel van de coaster staat inmiddels overeind.

Er komen treinen met drie rijen van vier zitplaatsen. Voorlopig geeft het park nog geen ontwerpen vrij. Ook werden nog geen specificaties bekendgemaakt, zoals de hoogte, de lengte of de topsnelheid. Een concept van leverancier Intamin laat wel zien wat we ongeveer van de achtbaan kunnen verwachten. Over het thema komt zeer binnenkort meer informatie naar buiten.

Meer PortAventura World
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be