Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Efteling bevestigt dat gedeelte van Spookslot bewaard blijft

28-11-2022, 16.55 uur

De Efteling gaat een deel van het oude Spookslot inderdaad hergebruiken, zoals Looopings afgelopen week al meldde. Het gedeelte van de spookruïne dat nu nog overeind staat, wordt onderdeel van het nieuwe themagebied Huyverwoud. Daar komt de vervangende attractie Danse Macabre te liggen.

Vrijdag kon de Efteling het nieuws nog niet bevestigen. Nu komt het sprookjespark wel met een confirmatie. "De Spookslot-muur en -toren worden, met misschien nog wat kleine aanpassingen, onderdeel van het nieuwe themagebied", laat men weten.

De afgelopen maanden hield de Efteling vol dat het volledige bouwwerk tegen de vlakte zou gaan. Nu is duidelijk dat de overblijfselen van het Spookslot toch nog jaren in het park te vinden zullen zijn. "De details van de afgebrokkelde gevel passen perfect bij het nieuwe griezelige themagebied", aldus de Efteling.

Kroonluchter
Bijna het volledige attractiegebouw van het Spookslot is de afgelopen weken gesloopt. De 20 meter hoge toren bleef voor een groot deel staan. Dat geldt ook voor de helft van de ronde zaal uit de wachtrij, bekend van de kroonluchter hangend aan een harige arm. Oude decorstukken zijn eerder al opgeslagen in de kelder onder Vogel Rok. Sommige elementen zullen terugkeren in Danse Macabre.

Huyverwoud krijgt een oppervlakte van 17.000 vierkante meter. De attractie Danse Macabre komt pal naast de Spookslot-restanten te staan. Verder realiseert de Efteling een souvenirwinkel, toiletten en een horecagelegenheid in het themadeel, dat in 2024 helemaal af moet zijn. De totale investering bedraagt zo'n 25 miljoen euro.Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be