Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Bouwmeester Big laat van zich horen in de Efteling

27-11-2022, 13.30 uur

Het nieuwe personage Bouwmeester Big is sinds kort te horen in de Efteling. Bezoekers kunnen het biggetje niet in levenden lijve ontmoeten, maar voortaan luisteren voorbijgangers wel naar zijn geknor. Geluidseffecten bij de bouwplaats van het Efteling Grand Hotel suggereren dat de big druk aan het werk is.

Bouwmeester Big werd vorige maand geïntroduceerd als de mascotte van bouwwerkzaamheden in de Efteling. Het figuur is afkomstig uit het sprookje van De Drie Biggetjes. Op bouwschuttingen in het entreegebied wordt het achtergrondverhaal uitgebeeld. Even verderop, op de Pardoes Promenade, is de bouwkeet van de Bouwmeester neergezet.

Het gaat om een omgebouwde oude Unox-kar. Op een bord valt meer te lezen over de herkomst van de big. Verfpotten, een emmer, een hoopje stenen en een tweedimensionale kruiwagen laten zien dat ook hier volop geklust wordt. Bezoekers kunnen niet dichtbij komen: de keet staat vooralsnog achter bouwhekken.

Zagen
De nieuwe geluiden zijn gemixt door de bestaande parkmuziek van componist René Merkelbach. Passanten horen de big niet alleen knorren, maar bijvoorbeeld ook zagen, timmeren, schuren, beitelen en drillen. Het Efteling Grand Hotel moet in 2024 af zijn. Op dit moment is men bezig met de fundering.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be