Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling serveert speciale Schrobbelèr-pannenkoek in winterseizoen

26-11-2022, 15.53 uurBeeld: @arendo_geense

De Efteling heeft nu een pannenkoek voor liefhebbers van de bekende Tilburgse kruidenlikeur Schrobbelèr. Bij pannenkoekenrestaurant Polles Keuken is in het winterseizoen een speciale Schrobbelèr-pannenkoek verkrijgbaar. Het gaat om kaneelpannenkoek met onder andere Schrobbelèr-parfait.

Verder wordt het gerecht geserveerd met stoofperen, tutti frutti, speculoossaus en speculaasbrokken. De seizoenspannenkoek kost 13 euro. Uiteraard is het mogelijk om een glaasje Schrobbelèr (2,75 euro) toe te voegen. De kruidenbitter heeft een alcoholpercentage van 21,5 procent.

De bijzondere pannenkoek staat niet op de reguliere menukaart van het restaurant. Wie de lekkernij wil bestellen, kan zich wenden tot het bedieningspersoneel. Polles Keuken bevindt zich op de Pardoes Promenade in parkdeel Fantasierijk, schuin tegenover Symbolica.

Carnaval
Het drankje Schrobbelèr werd in 1973 bedacht door Tilburger Jan Wassing. Hij verkocht het in eerste instantie met name tijdens carnaval. Omdat de bedenker een zwakke maag had, kreeg de likeur een lager alcoholpercentage dan gebruikelijk. Tijdens de Winter Efteling maakt Schrobbelèr standaard deel uit van het drankaanbod.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be