Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Great Yarmouth Pleasure Beach

Teleurstelling over afbreken van klassieke boomstambaan in Engeland

24-11-2022, 15.07 uurBeeld: poolcoasterguy

Britten reageren teleurgesteld op de beslissing om een waterbaan in een Engels pretpark af te breken. Attractiepark Great Yarmouth Pleasure Beach, gelegen in de Engelse kustplaats Yarmouth, kiest ervoor om de klassieke Log Flume uit 1989 weg te halen. De onderhoudskosten werden te hoog.

"Met pijn in het hart moeten we bekendmaken dat we komende winter de Log Flume gaan verwijderen", meldt het park in een verklaring. "Helaas is er steeds meer onderhoudswerk nodig om de attractie veilig te kunnen opereren. Gezien de voortdurende financiële investeringen die dit met zich meebrengt, hebben we de lastige keuze gemaakt om afscheid te nemen van de attractie."

De Log Flume werd gebouwd door het inmiddels verdwenen bedrijf Big Country Motioneering, dat actief was tussen 1984 en 1992. Great Yarmouth Pleasure Beach kondigt aan dat de ruim dertig jaar oude boomstambaan in 2023 vervangen zal worden door een eenvoudige rupsmolen.

Verdrietig
Ondanks het minimalistische, industriële uiterlijk van de attractie gaan een hoop Engelsen de Log Flume kennelijk missen. De aankondiging van de sloop leverde op Facebook al meer dan 1600 reacties op. Veel mensen laten weten boos en verdrietig te zijn.

"Als iets zo lang zo succesvol is en voor zo veel iconische herinneringen heeft gezorgd bij veel families, is het schandalig om het zo plotseling van ons af te nemen", schrijft Shelley Lowe bijvoorbeeld. "Ik ben ontdaan", zegt Vicky Mullins. "Waarom zou je één van de beste attracties in Pleasure Beach weghalen?", vraagt Laura Elizabeth Diana zich af. "Slechte beslissing. Ik denk eerlijk gezegd niet dat ik ooit nog langskom."

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be