Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling opent wildwaterbaan Piraña voor het eerst tijdens de kerstvakantie

23-11-2022, 23.59 uurBeeld: @cindy_ve

Bezoekers van de Efteling krijgen de kans om in de kerstperiode het woeste water van Piraña te bevaren. De wildwaterbaan blijft voor het eerst heel december operationeel, inclusief de volledige kerstvakantie. Naar verwachting start het jaarlijkse winteronderhoud bij de attractie pas op maandag 9 januari 2023.

In het verleden was de Piraña sowieso dicht tijdens de Winter Efteling. Enkele jaren geleden is daar verandering in gebracht. In 2020 werd aangekondigd dat de waterattractie langer geopend zou blijven: niet tot half november zoals gebruikelijk, maar tot begin januari van het volgende jaar.

Door de coronacrisis ging dat echter niet door. Ook in 2021 gooide het coronavirus roet in het eten. De Efteling sloot toen op 19 december, waardoor de Piraña in de kerstvakantie alsnog buiten gebruik was. Aankomende winter blijft de waterbaan dus wel draaien tijdens Kerstmis, mits de weersomstandigheden het toelaten.

De Vliegende Hollander
Dat geldt al langer voor een andere waterattractie in het park: De Vliegende Hollander was eind 2019 al geopend tot en met de kerstvakantie. Het is geen optie om beide waterattracties het hele winterseizoen geopend houden. Er moet immers jaarlijks noodzakelijk onderhoud plaatsvinden.

De Winter Efteling duurt nog tot en met zondag 5 maart 2023. Het attractieaanbod heeft wel een dreun opgelopen: het Spookslot werd gesloopt, Droomvlucht blijft de hele winter gesloten voor een renovatie en houten achtbaan Joris en de Draak is tot de derde week van december dicht in verband met werkzaamheden.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be