Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling zet desinfectiepalen terug: 'Minimale coronamaatregelen'

23-11-2022, 14.26 uurBeeld: @cindy_ve

Bezoekers van de Efteling komen sinds kort weer op verschillende plekken desinfectiepalen tegen. De pompjes met desinfectiemiddel verdwenen na het opheffen van de landelijke coronamaatregelen. Nu heeft de Efteling ervoor gekozen om ze toch weer terug te zetten.

De beslissing werd genomen "op basis van scenario's die we hebben opgesteld met betrekking tot het coronavirus", legt een woordvoerder uit in gesprek met Looopings. "We zitten nu in een fase met minimale coronamaatregelen: extra bebording en desinfectiemiddel." Bezoekers krijgen het advies om vaker hun handen te wassen.

Er zijn op dit moment geen plannen om de maatregelen verder aan te scherpen. Volgens cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) neemt het aantal coronabesmettingen in Nederland al een tijdje af. "De invloed van het coronavirus op de samenleving en de druk op de zorg is op dit moment beperkt", meldde het RIVM gisteren nog.

Rooskleuriger
De Efteling had begin dit jaar voor het laatst veel last van corona. Van 19 december 2021 tot en met 25 januari 2022 bleef het park noodgedwongen dicht. Daarmee kon de Winter Efteling voor het tweede opeenvolgende jaar niet afgemaakt worden. Komende winter zien de verwachtingen er rooskleuriger uit.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be