Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park zet soundtrack van waterpark Rulantica online

21-11-2022, 15.25 uur

De rustgevende muziek van Rulantica, het waterpark van Europa-Park, is nu overal te beluisteren. Het Duitse pretparkresort heeft de soundtrack van Rulantica gepubliceerd op Spotify en andere muziekplatforms. Het gaat om een album met dertien nummers van in totaal 67 minuten.

Voor de muziek van Rulantica schakelde Europa-Park de firma T-Rex Classics en componist Hendrik Schwarzer in. Schwarzer was eerder verantwoordelijk voor de melodieën van darkride Snorri Touren en houten achtbaan Wodan. T-Rex Classics werkte ook aan de muziek van darkride Piraten in Batavia.

De Rulantica-soundtrack werd in 2019, het openingsjaar van het waterparadijs, al uitgegeven op cd. Anderhalf jaar geleden was het album heel even te beluisteren op de streamingdiensten, maar na enkele dagen werden bijna alle nummers weer verwijderd. Nu zijn de Rulantica-deuntjes terug.

Lazy river
Bezoekers van Rulantica wanen zich op een Scandinavisch eiland. De verschillende themagebieden in het waterpark kregen allemaal eigen muziek. Er werd ook muziek gecomponeerd voor de ingang, de foyer, de kleedkamers, lazy river Snorri's Saga, wildwaterbaan Vildstrøm en restaurant Lumålunda.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be