Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Berlin

Beroemde dierentuin van Berlijn tot nader order gesloten door vogelgriep

20-11-2022, 13.22 uur

De bekende dierentuin Zoo Berlin gaat voorlopig niet open. Bij een vogel in het Duitse dierenpark is vogelgriep aangetroffen. Het gaat om een hamerkop, een Afrikaanse watervogel, die op 13 november overleed. In overleg met de lokale autoriteiten is besloten om de poorten uit voorzorg te sluiten voor publiek.

Het park heeft direct maatregelen genomen om meer problemen te voorkomen. Bijna alle vogels, inclusief de pinguïns, zijn naar binnen gehaald. Medewerkers dragen beschermende kleding om de verspreiding van het virus te voorkomen.

De afgelopen dagen werden al 86 vogels getest die in contact stonden met het besmette dier. "We zijn nu bezig met het testen van ongeveer tweehonderd andere vogels, die werden verzorgd door dezelfde verzorgers", laat Zoo Berlin weten. Volgende week zouden de eerste resultaten bekend moeten zijn.

Zusterpark
Zoo Berlin sloot op vrijdag 18 november. Op dit moment is niet duidelijk wanneer de dierentuin in de hoofdstad weer open kan. Een zusterpark in de omgeving, Tierpark Berlin, blijft wel toegankelijk. Ook in Aquarium Berlin mogen bezoekers gewoon naar binnen.

Meer Zoo Berlin
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be