Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Parc Astérix onthult trein van nieuwe lanceerachtbaan Toutatis

18-11-2022, 23.52 uurBeeld: Arnaud Sobczyk

De sensationele nieuwe achtbaan van Parc Astérix krijgt treinen in thema. Wie volgend jaar een ritje maakt in de rollercoaster Toutatis, neemt plaats in karretjes in de stijl van het bijbehorende themagebied. Inmiddels zijn de wagens gearriveerd in het Franse pretpark, blijkt uit foto's genomen op het bouwterrein.

Het gaat om karretjes in bruintinten. Op het voorste bakje van de trein prijkt een schild met het hoofd van naamgever Toutatis, de beschermgod van het Gallische dorpje uit de stripverhalen van Asterix en Obelix. De rest van het front werd ontworpen als aan elkaar gebonden takken.

Toutatis bestaat uit drie inversies en meerdere lanceringen, zowel vooruit als achteruit, met een topsnelheid van 107 kilometer per uur. De 51 meter hoge achtbaan werd geleverd door de gerenommeerde fabrikant Intamin, bekend van bijvoorbeeld Taron in Phantasialand.

Molen
Voor het thema zijn Julien Bertévas en Jef Preti van ontwerpbedrijf Kaeru Theme Park Design ingehuurd. In hetzelfde gebied realiseert Parc Astérix ook een nebulaz-molen, een speelgebied, een restaurant en een winkel met een kiosk.

Meer Parc Astérix
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be