Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Foto's: Toverland maakt houten achtbaan Troy klaar voor eerste volledige winteropenstelling

24-11-2022, 23.16 uur

Het winterseizoen van Toverland gaat aankomend weekend van start. Voor het eerst is 's winters het volledige attractiepark geopend, inclusief alle buitengebieden. Daar hoort ook houten achtbaan Troy bij, die de afgelopen weken een grondige renovatie heeft ondergaan.

Om de 1077 meter lange rollercoaster operationeel te kunnen houden, vervangt het Limburgse attractiepark jaarlijks delen van de baan. De afgelopen weken is het gedeelte tussen het station van de kettinglift vernieuwd, plus het eerste gedeelte van het horseshoe-element.

Het gaat om de bovenste twee houtlagen van 114 meter aan baan, dus 228 meter aan rails en 456 meter aan hout. Vrijdag vinden testritten plaats, zodat Troy vanaf zaterdag weer operationeel is. Na de kerstvakantie sluit de coaster opnieuw voor resterende werkzaamheden.

Acht houtlagen
Dan staat het gedeeltelijk vervangen van de constructie van de horseshoe op de planning, plus het vernieuwen van alle acht houtlagen bij de zogenoemde fly-through. Bij dat element vliegen treinen op hoge snelheid door het stationsgebouw, over de wachtende bezoekers heen. Het betreft 54 meter aan baan, 108 meter aan rails en 864 meter aan hout.

Aan het onderhoudsproject wordt dagelijks door tien personen gewerkt onder leiding van een gespecialiseerde timmerman. In de winter pakt Toverland ook enkele kleinere klusjes op, waaronder het vervangen van houten balken in de constructie en de steunbalken van de baan.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be