Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Pretparkbezoekers krijgen achtbaanwiel in hun gezicht

03-11-2013, 21.40 uur

Nóg een record voor de nieuwe mega-achtbaan in het Engelse pretpark Alton Towers. De attractie ging al de boeken in als de rollercoaster met de meeste inversies ter wereld. Inmiddels heeft The Smiler (kosten: bijna 25 miljoen euro) een andere macabere titel verworven: nog nooit verloor een pas opgeleverde achtbaan zo vaak onderdelen.

De rampenmachine is wéér gesloten nadat gisteren veiligheidswieltjes van de dertig meter hoge lift donderden. Een paar van de rondvliegende wielen knalden tegen de hoofden van bezoekers aan. Vier passagiers, waaronder een klein meisje, liepen blauwe plekken op.

De rest van de afgebroken wielen werd opgevangen door uit voorzorg opgehangen veiligheidsnetten. Die hingen er met een reden, want het is niet de eerste keer dat The Smiler voor problemen zorgt. In juli en augustus moest de baan al meerdere malen worden gesloten omdat er onderdelen waren losgekomen. Vorige week verloor de constructie nog een metalen bout.

Meer Alton Towers Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be