Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Video: Phantasialand gebruikt gevel Mystery Castle voor nieuwe projectieshow

20-11-2022, 23.59 uur

De gevel van vrijevaltoren Mystery Castle in Phantasialand komt deze winter tot leven. Na zonsondergang wordt het verhaal achter het nabijgelegen themagebied Klugheim uitgebeeld met behulp van een videoprojectie. De nieuwe avondvoorstelling van vierenhalve minuut kreeg de titel Magic Winter Castle.

Beelden wekken de indruk dat er een raadselachtige wereld vol trollen en kobolden schuilgaat achter de enorme toren. Ook zijn er plotseling ramen zichtbaar op de muur en verandert het bouwwerk in een gigantische waterval. Tijdens de finale verschijnt draak Schneck, de mascotte van Klugheim.

Speciaal voor de show is een tijdelijk kijkplatform geïnstalleerd boven de watergeul van wildwaterbaan River Quest. Op die manier ontstaan er geen ophopingen op de wandelpaden door mensen die stilstaan om de projectie te bekijken. River Quest blijft 's winters dicht.

Machine
Mystery Castle is zelf geen onderdeel van Klugheim. De 65 meter hoge toren vertelt het verhaal van de fictieve familie Von Windhoven. Bezoekers nemen plaats in een grote machine die ervoor moet zorgen dat het kwaad verdreven wordt uit het kasteel.

Magic Winter Castle is dagelijks te zien tijdens winterseizoen Wintertraum, dat dit weekend van start ging. Het evenement duurt tot en met zondag 29 januari. De poorten sluiten in die periode standaard om 20.00 uur. Vorig jaar introduceerde het Duitse attractiepark al een korte lichtshow in themadeel Rookburgh. Daar zijn dit jaar vuurwerkfonteinen aan toegevoegd.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be