Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: werkend Lego-model van Efteling-attractie Pagode tentoongesteld

19-11-2022, 22.22 uur

Bezoekers van een Lego-beurs in België hebben afgelopen weekend een indrukwekkend Efteling-model kunnen bewonderen. Lego-expert Roeland Van de Walle bouwde een tijdje geleden de Pagode uit de Efteling na met behulp van Lego-steentjes, compleet met bewegende arm, draaiende tempel en contragewicht.

Van de Walle, die ook furore maakte met een Lego-versie van het Efteling Hotel, woont in Denemarken. Omdat hij zijn Lego-Pagode ook graag in de Benelux wilde tonen, leende hij de uitkijktoren uit aan de organisatoren van het evenement Bricks-And-More.

Die beurs vond op 11 en 12 november plaats in een hogeschool in de plaats Geel. "Om het bouwwerk nog meer in de schijnwerpers te zetten, bouwden we er een stukje Efteling omheen", vertelt Pieter Van Aerde van Bricks-And-More aan Looopings. "Zo kwam de Pagode nog meer tot zijn recht."

180 centimeter
In twee dagen tijd is de 180 centimeter hoge creatie door meer dan zevenduizend beursbezoekers gezien. "Het publiek was steeds zeer onder de indruk als het gevaarte de lucht in ging. Echt genieten." Bouwer Van de Walle zit niet stil: hij werkt momenteel aan het ontwerpen van een Lego-replica van de Raveleijn-arena.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be