Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park deelt nieuwe ontwerpen van Kroatisch themagebied

15-11-2022, 23.59 uurBeeld: @EPF4ever, @cslkenny

Europa-Park laat meer zien van het nieuwe themagebied Kroatië. Op grote zeilen bij de bouwplaats zijn nieuwe ontwerpen verschenen van het parkdeel, waar een grote lanceerachtbaan komt te staan. De tekeningen tonen Kroatische bouwwerken met palmbomen.

Op één van de gebouwen hangt een bord met de tekst "Kroatische Akademie für Wissenschaft und Technik". Daarmee wordt verwezen naar het verhaal achter de uitbreiding, dat draait om uitvinder Nikola Tesla. Het hoofdpersonage is ook te zien op één van de uitingen, met het citaat "Welcome to the electric age!".

Het nieuwe gebied verrijst momenteel tussen de bestaande parkdelen Griekenland en Rusland. Over het Kroatische gedeelte is tot nu toe alleen bekend dat er een rollercoaster komt te staan met een topsnelheid van 90 kilometer per uur. De baan wordt 32 meter hoog en 1385 meter lang.

Openingsjaar
Het is nog niet duidelijk wanneer de toevoeging af zal zijn. Eerder noemde het Duitse pretpark 2023 als openingsjaar, maar door leveringsproblemen lijkt een opening in 2024 momenteel waarschijnlijker.









Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be