Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Merlin Entertainments

Directeur van parkengroep Merlin Entertainments maakt na 23 jaar plaats voor opvolger

15-11-2022, 13.50 uur

De bekende Britse parkengroep Merlin Entertainments heeft na 23 jaar een nieuwe directeur. Nick Varney, die in 1999 werd aangesteld als algemeen directeur, maakte in april al bekend dat hij van plan was om te vertrekken. Vandaag begint zijn opvolger: Scott M. O'Neil. Hij wordt hoofdverantwoordelijk voor 147 toeristische attracties in 24 landen.

In Nederland kennen we Merlin van Madame Tussauds Amsterdam, The Amsterdam Dungeon, Sea Life Scheveningen, Legoland Discovery Centre Scheveningen en Peppa Pig World of Play Leidschendam. Verder exploiteert de firma sinds kort vliegsimulator This is Holland in Amsterdam.

In de rest van Europa beheert het bedrijf parken als Alton Towers, Thorpe Park, Legoland Windsor en Chessington World of Adventures in het Verenigde Koninkrijk, Heide Park en Legoland Deutschland in Duitsland, Gardaland in Italië en Legoland Billund in Denemarken. Men presenteert zichzelf als "Europa's grootste en 's werelds op een na grootste uitbater van toeristische attracties".

Veteraan
De nieuwe directeur O'Neil wordt in een persbericht "een veteraan in de sport- en entertainmentindustrie" genoemd. Van 2017 tot 2021 was hij de baas van Harris Blitzer Sports & Entertainment, de eigenaar van verschillende Amerikaanse sportteams.

Voorganger Varney geeft de nieuwkomer zijn zegen. "Ik ben trots op wat we de afgelopen 23 jaar hebben bereikt: we hebben een ongelofelijk bedrijf opgebouwd met geweldige attracties en briljante mensen. Ik heb er alle vertrouwen in dat Merlin de komende jaren nog sterker zal worden onder Scotts leiderschap."

Meer Merlin Entertainments
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be