Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Schaatsen, schminken, shoppen en spelen: dit is de vernieuwde Warme Winter Weide in de Efteling

15-11-2022, 02.44 uur

De start van de Winter Efteling betekent ook de terugkeer van de Warme Winter Weide. Het winterwonderland op de Speelweide is dit jaar groter dan ooit: de Efteling voegde onder meer een schaatsbaan toe. Die ontbrak de afgelopen jaren. Verder kunnen bezoekers op het winterse veld eten, drinken, spelen, shoppen en geschminkt worden.

Het terrein bestaat uit kraampjes en zitgelegenheden, omringd door besneeuwde dennenbomen met lampjes. Twee jaar geleden werd het concept uit noodzaak geboren, toen het opbouwen van een grote tent vanwege de coronacrisis niet mogelijk was. Inmiddels is de Warme Winter Weide een vaste waarde tijdens het winterseizoen.

Twee kampvuren zorgen voor de nodige warmte. Verder zijn er fotopunten en worden er muzikale shows gegeven. Zo treden Fay de Fee en Pinokkio dagelijks op. De fee probeert het te laten sneeuwen, maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. In de weekenden en kerstvakantie is ook zanggroepje Zang & Gelukkig aanwezig.

Opscheppen
Mascottes Pardoes en Pardijn poseren geregeld in een arrenslee. Voor 9 euro kunnen kinderen zich laten schminken. Kramen met kermisspellen kregen de namen Opscheppen, Linke Soep, Gladde Gooi en Pinguïn Pret.

Bij een souvenirkraam zijn onder meer Eftelingse kerstboomhangers en miniaturen verkrijgbaar. Er worden ook miniaturen tentoongesteld in een prieeltje. Voor het huren van schaatsen - 2,50 euro per paar - kunnen bezoekers terecht bij een grote blokhut.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be