Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand gooit hotel alsnog dicht vanwege gesloten achtbaan

14-11-2022, 17.14 uurBeeld: Funfairblog.com

Phantasialand heeft na vijf dagen toch besloten te communiceren over de sluiting van achtbaan F.L.Y. en themagebied Rookburgh. De flying coaster is sinds donderdag dicht, maar dat werd in eerste instantie nergens vermeld. Ook het aangrenzende themahotel Charles Lindbergh bleef aanvankelijk gewoon open.

Vandaag laat het Duitse pretpark alsnog van zich horen: men heeft toch gekozen voor het sluiten van het hotel. "De flying launch coaster F.L.Y. en de bijbehorende themawereld Rookburgh, inclusief Hotel Charles Lindbergh, blijven tot en met vrijdag 18 november 2022 gesloten wegens onderhoudswerkzaamheden", staat nu op de Phantasialand-site.

Het is dus de bedoeling dat F.L.Y. vanaf zaterdag 19 november weer operationeel is. De afgelopen dagen hebben medewerkers met behulp van een bakje onder een enorme hijskraan alle bouten van de achtbaan gecheckt. Er zijn ook markeringen aangebracht op de rail.

Vrijkaarten
Wie de afgelopen dagen bleef slapen in Hotel Charles Lindbergh is gecompenseerd, zo vertellen hotelgasten aan Looopings. Phantasialand deelde voorrangspassen en vrijkaarten voor het winterseizoen uit aan de pechvogels. De speciale ingang tot het park was ook niet in gebruik: bezoekers moesten omlopen via de hoofdingang bij themadeel Berlin.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be