Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-fan ontwerpt gedetailleerd Lego-model van De Vliegende Fakir

13-11-2022, 18.19 uurBeeld: @operateur_

Dankzij de inspanningen van een Efteling-fan kan nu iedereen thuis het sprookje van De Vliegende Fakir nabouwen in Lego. Vlaming Dave Lancel ontwierp een gedetailleerd Lego-model van het bekende tafereel, dat sinds 1958 te vinden is in het Sprookjesbos. De bouwplannen en bestellijst voor de benodigde Lego-steentjes zijn tegen betaling te downloaden op zijn website.

Lancel, beter bekend als Operateur, vraagt daar 7 euro voor. Het Lego-bouwwerk bestaat uit 4290 steentjes. Daarmee is het de grootste Lego-creatie van de maker tot nu. De Efteling-liefhebber verwacht dat het verzamelen van alle stenen via Lego-bestelsite BrickLink tussen de 350 en 400 euro gaat kosten. De prijzen verschillen per leverancier.

Het sprookje van De Vliegende Fakir, ook wel De Tuinman en de Fakir genoemd, wordt in de Efteling uitgebeeld middels tulpenperken, een vijver met een goudkleurige fontein en twee Perzische paleistorens. Daartussen vliegt het hoofdpersonage op zijn tapijt heen en weer.

Kabels
Wie goed oplet, ziet dat daar kabels voor gebruikt worden. In de Lego-variant is het tapijt met twee doorzichtige stokjes bevestigd aan de achtermuur. Operateur waagde zich eerder al aan Lego-modellen van de sprookjes Hans en Grietje en De Rode Schoentjes. Ook van onder meer de ingang van Droomvlucht, de lift van De Vliegende Hollander en de schachttoren van Baron 1898 ontwikkelde hij Lego-versies.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be