Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
BillyBird Park Drakenrijk

Limburgs pretpark bouwt het grootste speelkasteel van Nederland

11-11-2022, 17.01 uur

Het Limburgse recreatiepark BillyBird Park Drakenrijk zet een belangrijke stap richting een volwaardig attractiepark. In mei 2023 opent het park een enorm speelkasteel met een middeleeuws thema. BillyBird ontwierp een 15 meter hoog fort, bovenop een heuvel. Blikvanger wordt een grote draak op één van de torens.

Volgens de initiatiefnemers gaat het om het grootste speelkasteel van Nederland. Er komen "meerdere glijbanen en kamers". Wat er precies allemaal te doen zal zijn in het indrukwekkende kasteel, wordt later bekendgemaakt. De voorbereidende werkzaamheden zijn afgelopen zomer al gestart.

Drakenrijk ligt in het dorp Reuver, onderdeel van de gemeente Beesel. De trekpleister opende tien jaar geleden als een strandbad met een cafetaria. In de loop der jaren zijn er verschillende attracties bijgekomen, waaronder een trapmonorail en een waterspeelplaats met drijvende springkussens.

Infrastructuur
"Waar de afgelopen jaren vooral is gewerkt aan de infrastructuur, wordt het speelkasteel de eerste grote eyecatcher van het park", zegt een woordvoerder.

Het is de bedoeling om naast het speelkasteel op termijn een binnenspeeltuin te bouwen, zodat Drakenrijk het hele jaar door bezoekers kan ontvangen. Dat gebeurt nu al in de oorspronkelijke BillyBird-vestiging in de Brabantse plaats Volkel: BillyBird Park Hemelrijk, geopend in 1986.Meer BillyBird Park Drakenrijk
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be