Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Efteling-directeur Fons Jurgens nieuwe voorzitter van branchevereniging Club van Elf

11-11-2022, 12.28 uurBeeld: Parkerlebnis.de

Fons Jurgens, de algemeen directeur van de Efteling, vertegenwoordigt voortaan ook 23 andere Nederlandse dagattracties. Hij is deze week benoemd tot voorzitter van de Club van Elf, de brancheorganisatie van Nederlandse pretparken, dierentuinen en musea. Daarmee volgt hij Walibi-directrice Mascha Taminiau op, die de functie ruim tien jaar vervulde.

De Club van Elf ontstond bijna vijftig jaar geleden als protestbijeenkomst tegen de invoering van autoloze zondagen. Bij de vereniging zijn vandaag de dag grote namen aangesloten als Apenheul, Artis, Burgers' Zoo, Diergaarde Blijdorp, Duinrell, Avonturenpark Hellendoorn, Madurodam, Ouwehands Dierenpark, Slagharen, Toverland en Wildlands Adventure Zoo Emmen.

"Het belang van recreëren en ontmoeten is overduidelijk en de komende jaren zullen voor de Club van Elf in het teken staan dit belang bij beleidsmakers te benadrukken", aldus Jurgens "Graag speel ik daar een actieve rol in." De Efteling-baas wil de samenleving naar eigen zeggen "professioneel en veilig kunnen laten ontspannen".

Stoppen
Niet alleen de voorzitter van de Club van Elf wordt dit jaar vervangen. De huidige directeur Kees Klesman heeft ook aangekondigd binnenkort te gaan stoppen. Wie de nieuwe directeur wordt, is nog niet bekendgemaakt.

Verder maakt Keukenhof-directeur Bart Siemerink, die optrad als penningmeester van de club, plaats voor Quinten Luykx van Merlin Entertainments. De rest van het bestuur bestaat uit Blijdorp-directeur Erik van Zevenbergen en Openluchtmuseum-directeur Teus Eenkhoorn.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be