Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Video: Efteling presenteert nieuwe entertainmentact rond het verhaal van Danse Macabre

19-11-2022, 21.25 uur

De nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre opent pas in 2024, maar Efteling-bezoekers kunnen deze winter al kennismaken met het achtergrondverhaal. In weekenden en tijdens de kerstvakantie zijn de personages Virginie en Otto Charlatan aanwezig in het sprookjespark, samen met hun draaiorgel Esmeralda.

Het koppel heeft de wereld rondgezworven met het orgel, dat een erfstuk is van Virginies betovergrootvader Joseph. Toen hij het orgel af had, stierf zijn vrouw Esmeralda op mysterieuze wijze. Sindsdien draagt het orgel haar naam. En het raadselachtige muziekinstrument blijkt een eigen wil te hebben: zij bepaalt waar Virginie en Otto heengaan.

Tijdens de twintig minuten durende voorstelling, waarin de twee vertellen en zingen over hun reizen, laat het orgel veelvuldig van zich horen. Uiteindelijk komt Virginie tot de conclusie dat het orgel hen dezelfde reis heeft laten afleggen als haar betovergrootvader ooit maakte met zijn orkest.

Spookslot
De show eindigt met een draaiorgelversie van het muziekstuk Danse Macabre van de Franse componist Camille Saint-Saëns, bekend van het gesloten Spookslot. Het nummer keert terug in de nieuwe attractie, die de naam van de compositie draagt. Als Esmeralda op hol slaat en de beeldjes op het orgel een lugubere gedaantewisseling ondergaan, houden ook Virginie en Otto Charlatan het voor gezien.Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be