Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling voegt vertelling toe aan boottocht De Zes Zwanen

11-11-2022, 16.04 uur

Eén van de sprookjes in de Efteling is aangepast. Voorheen was het verhaal van De Zes Zwanen alleen te horen bij een raampje dat uitkijkt over het tafereel. Wie ervoor koos om een boottochtje te maken in één van de zwanen, miste de vertelling vaak.

De Zes Zwanen, ontworpen door Sander de Bruijn, is geen klassiek Efteling-sprookje. Naast een traditionele uitbeelding werd een mini-attractie gerealiseerd. Bezoekers kunnen plaatsnemen in vaartuigen in de vorm van de zwanen uit het verhaal. In een kasteeltje varen de zwanen langs hoofdpersonage Elisa. Ze is bezig met het breien van zes hemden gemaakt van bosasters.

Sinds kort wordt het sprookje ook daar ten gehore gebracht. Bezoekers horen de vertelstem van Wieteke van Dort. "Het meisje kwijt zich van haar taak, in al haar eenzaamheid", zegt ze bijvoorbeeld. "Zij lacht niet en zij spreekt geen woord, uit liefde toegewijd."

2019
Met de wijziging wil de Efteling ervoor zorgen dat meer mensen het sprookje goed meekrijgen, vertelt een woordvoerder aan Looopings. De Zes Zwanen is sinds september 2019 onderdeel van de Efteling, als het dertigste sprookje in het Sprookjesbos.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be