Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Walibi Belgium: geweigerde bezoekers kunnen geld terugvragen

10-11-2022, 14.10 uurBeeld: @GregWalibi

Walibi Belgium komt met een compensatieregeling voor personen die geweigerd werden tijdens het chaotische halloweenseizoen. Het pretpark verkocht voor populaire dagen in de herfstvakantie zo veel tickets dat er extreme drukte ontstond. Toegangswegen slibden dicht en het parkeerterrein raakte vol.

Bovendien mochten abonnees én personen met een geldig entreebewijs op bepaalde dagen niet naar binnen. De Belgische consumentenorganisatie Test Aankoop is er niet over te spreken. "Eerst en vooral laat deze situatie een gebrek aan organisatie bij Walibi zien", vertelt een woordvoerder van de vereniging aan nieuwssite HLN.

"Het park werd overspoeld door mensen. Je zou kunnen zeggen dat Walibi dat had kunnen verwachten en had moeten ingrijpen." In de officiële verkoopvoorwaarden staat dat Walibi geen geld teruggeeft, maar daar komt het park volgens Test Aankoop niet mee weg. "Contracten moeten altijd gelijkwaardig en evenredig zijn. De economische inspectie kan dit controleren en eventueel sancties geven."

Formulier
Zo ver hoeft het echter niet te komen, laat een Walibi-woordvoerster weten. Hoewel benadeelde bezoekers eerder te horen kregen dat ze kunnen fluiten naar hun geld, komt het attractiepark nu met een andere verklaring.

Wie bij de ingang werd geweigerd, krijgt het betaalde geld voor entreebewijzen en halloweenactiviteiten alsnog terug. Een terugbetaling aanvragen kan via een formulier op de Walibi-site. Het gaat enkele weken duren voordat het geld word teruggestort.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be