Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: diefstal en vernieling in het Sprookjesbos van de Efteling

09-11-2022, 22.24 uur

Het Sprookjesbos van de Efteling heeft te lijden onder vandalisme en diefstal. Daarover bericht een medewerkster van het attractiepark. Op Instagram deelt ze verschillende voorbeelden van gestolen voorwerpen en een gesloopt decorstuk.

"Iemand ons muisje gezien?", schrijft ze bij een foto van een ingeslagen ruit bij het sprookje van De Wolf en de Zeven Geitjes. De dader blijkt een Efteling-muisje meegenomen te hebben. "Jatten en vernielen is een nieuwe hype."

Ook een ornament van een Klein Duimpje-prullenmand ontbreekt plotseling. "Deze bordjes zijn ook leuk als souvenir blijkbaar...", verzucht het personeelslid. Verder werden bij Hans en Grietje decorstukken ontvreemd. "Iemand ook onze peperkoekmannetjes gezien?", vraagt de werkneemster cynisch. "Gejat." Verder gaan er verhalen over de ontvreemding van een kerstkrans, kaarsen en een schildje.

Onderzocht
Authentieke decorelementen uit de Efteling zijn gewilde objecten bij Efteling-fans. In het verzamelcircuit worden er hoge bedragen voor betaald. "Het is inderdaad zo dat er diefstal is geconstateerd in het Sprookjesbos", meldt een woordvoerder aan Looopings. Mogelijk volgen er maatregelen. "Uiteraard wordt dit onderzocht."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be