Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Onderdelen van verdwenen Bobbejaanland-attractie Indiana River blijven bewaard

12-04-2023, 21.33 uur

Bobbejaanland heeft waterbaan Indiana River gesloten, maar niet alle decorstukken gaan verloren. Het Vlaamse pretpark gaf enkele herkenbare rekwisieten uit de darkride een plek in The Bobbejaanland History Gallery. Dat is een museumpje over de geschiedenis van het attractiepark, gelegen in het stationsgebouw van de Monorail.

Zo treffen bezoekers onder andere de iconische gorilla uit de overdekte boomstambaan aan, inclusief rotsen met beplanting. Ook zijn er objecten in Maya-stijl, afkomstig uit de afgebroken scènes van Indiana River. Verder toont Bobbejaanland oud promotiemateriaal en vorig jaar uitgebrachte afscheidssouvenirs.

Wie benieuwd is naar opvolger Terra Magma kan in de galerij alvast enkele ontwerpen bekijken. The Bobbejaanland History Gallery is toegankelijk via de uitgang van de Monorail in parkdeel Desperado City, ook als de attractie zelf buiten gebruik is. Naast de objecten afkomstig uit Indiana River zijn er talloze posters, maquettes en decorelementen te bewonderen van andere Bobbejaanland-klassiekers.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be