Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Medewerkers Bobbejaanland proosten op allerlaatste tocht in Indiana River

07-11-2022, 03.28 uur

Medewerkers en bezoekers van Bobbejaanland hebben zondagavond voor de allerlaatste keer Indiana River kunnen beleven. De overdekte waterbaan ondergaat komende winter een enorme metamorfose. Het parcours blijft intact, maar het thema zal veranderen. Daarvoor werd in samenwerking met de Belgische firma KCC Entertainment Design een nieuw concept ontwikkeld.

De afgelopen drie decennia stond de attractie in het teken van een Zuid-Amerikaans regenwoud met Mayatempels. Vanaf 2023 zijn bezoekers getuige van een onderaardse vulkaanuitbarsting. Het is de bedoeling dat de heropening in mei kan plaatsvinden.

De nieuwe naam is nog niet bekendgemaakt. Als werktitel hanteert men Mystery Vulcano, maar dat wordt niet definitieve term. Het omliggende themagebied, dat ook een ander uiterlijk krijgt, wordt vooralsnog Mystery Bay genoemd.

Souvenirs
Bobbejaanland gaf zondag weinig ruchtbaarheid aan de sluiting: dat gebeurde al op zaterdagavond 10 september. Toen vond in het Vlaamse pretpark een heuse thema-avond plaats, met bijpassend entertainment en speciale souvenirs. Wel verscheen op social media een foto van tien medewerkers die vanuit de bootjes proosten op het afscheid.

Het park had eigenlijk aangekondigd dat de attractie de rest van het seizoen operationeel zou blijven. Uiteindelijk sloot de boomstambaan toch een week eerder. Bobbejaanland is volgend weekend - zaterdag 12 en zondag 13 november - nog toegankelijk voor publiek, maar dan zonder Indiana River.

Museumpje
Niet alle decorstukken van Indiana River gaan verloren. De belangrijkste rekwisieten krijgen een plek in The Bobbejaanland History Gallery, een museumpje in het station van de Monorail in parkdeel Cowboy Town.Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be