Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Video: Efteling-fansite werkt aan Spookslot-documentaire vol exclusieve beelden

06-11-2022, 23.55 uur

Efteling-fans kunnen hun vingers aflikken bij een nieuwe documentaire over het Spookslot. Fansite De Vijf Zintuigen legt momenteel de laatste hand aan een uitgebreide video over de bouw en de sluiting van het veelbesproken spookkasteel. Daarin komen nooit eerder vertoonde beelden voorbij, zo bleek vandaag bij de publicatie van een voorproefje.

De makers hebben de hand weten te leggen op bijzonder archiefmateriaal, waaronder filmbeelden van de bouw van het Spookslot. Ook spraken ze met oud-Efteling-medewerkers en andere betrokkenen. Zo wordt duidelijk waar de inspiratie voor de attractie vandaan kwam en hoe de spookvoorstelling eind jaren zeventig is ontwikkeld. Natuurlijk blijft ook de omstreden sluiting niet onbesproken.

De première van Spookslot: De Historie van Station Halfweg vindt plaats in 2023. Een datum is nog niet bekend. Vandaag verscheen een trailer van ruim drie minuten. De Vijf Zintuigen produceerde eerder al documentaires over onder andere Fata Morgana en de Python. Ook oudgedienden als Ton van de Ven, Lex Lemmens en Ruud Bos kregen een eigen documentaire.



Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be