Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Freizeit-Land Geiselwind

Duits pretpark voor het eerst open in de winter

24-11-2022, 15.21 uur

Steeds meer Europese pretparken zijn 's winters geopend. Voorheen was een winterseizoen voorbehouden aan grote jongens als Disneyland Paris, de Efteling en Europa-Park. Tegenwoordig openen ook de middelgrote attractieparken de poorten in de wintermaanden. Dit jaar kunnen bezoekers bijvoorbeeld voor het eerst kerst vieren in Freizeit-Land Geiselwind, gelegen in de Duitse deelstaat Beieren.

Onder de noemer Winter Wunderland wordt tussen zaterdag 26 november en zondag 15 januari een groot deel van het pretpark opengesteld. Eigenlijk stond de eerste winteropening eind 2020 al op de planning, maar door de coronacrisis moest het evenement twee keer uitgesteld worden.

Dit jaar kwam Winter Wunderland er alsnog. Geiselwind belooft "100.000 lichtjes, winterse decoraties, overdekte locaties en veel attracties". Er wordt ook gezorgd voor een ijsbaan en extra entertainment. Welke attracties precies operationeel zijn, kan per dag verschillen aan de hand van de weersomstandigheden.

Plattegrond
Waterattracties als Piratensumpf, Piratenfluss en Kroko Rodeo blijven sowieso dicht. Ook achtbaan Cobra Coaster, boomerang coaster Fluch des Kraken, spinning coaster Piraten Spinner, overdekte achtbaan Drachen Höhle, schommelschip Bounty, toren Flugmaschine en vrijevaltoren Tower of Fear zijn in de winter geen onderdeel van het attractieaanbod, zo blijkt uit de vrijgegeven plattegrond.

Freizeit-Land Geiselwind ligt op ongeveer een uur rijden van de stad Neurenberg. Bezoekers zijn 's winters welkom van 10.00 tot minimaal 17.00 uur. Bij grote drukte sluit het park later. Het nieuwe vakantiepark Seaside Resort is tijdens de winteropenstelling ook toegankelijk.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Freizeit-Land Geiselwind
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be