Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Foto's: dit is er nog over van het Spookslot in de Efteling

04-11-2022, 10.10 uurBeeld: @GypsRoccus, @Reizenrijk_, Eftelwesley, @cindy_ve

Het Spookslot verdwijnt langzaam maar zeker uit de Efteling. Een groot deel van het attractiegebouw is deze week afgebroken. Na het strippen van de decoratieve laag wordt nu de betonnen constructie stapsgewijs gesloopt. De restanten van het bekende spookkasteel belanden op een grote hoop.

Dankzij een rechthoekige opening aan de achterzijde van het gebouw kunnen we nog één keer binnenkijken in de hoofdshow van het Spookslot, die bijna helemaal leeggehaald blijkt te zijn. De vloer is bezaaid met puin. Alleen twee afgebroken pilaren aan het plafond verraden dat hier decennialang een spookvoorstelling te zien was.

Sloopmachines van de firma Gubbels zijn bezig om de oude tribune los te trekken. Om de werkzaamheden aan het zicht te onttrekken is een tijdelijke afscheiding met bouwhekken inmiddels vervangen door een vaste bouwschutting met groen geverfde panelen. Ondertussen staat de voorgevel van de spookruïne nog volledig overeind, inclusief de 20 meter hoge toren.







































Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be