Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Foto's: veel verwijzingen naar het Spookslot in nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre

03-11-2022, 13.21 uur

Bij het ontwikkelen van de nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre verliest ontwerper Jeroen Verheij het Spookslot niet uit het oog. Een nieuw ontwerp, dat deze week naar buiten kwam, bevat opvallend veel verwijzingen naar de geliefde voorganger. Oplettende fans kunnen in de tekening heel wat knipogen naar het Spookslot ontdekken.

Door details op het ontwerp naast oude beelden van Efteling-fotograaf Kris Van de Sande te leggen, wordt duidelijk hoezeer Verheij zich liet inspireren door het Spookslot. Zo komen de herkenbare gotische spitsbogen uit de oude griezelvoorstelling op meerdere plekken terug. Dat geldt ook voor de waterspuwers die in de hoofdshow te vinden waren.

Tussen de ramen bevinden zich duivelse kaarshouders, bekend van de ronde zaal in de Spookslot-wachtrij. Verder mogen de iconische dansende balustrades en de zwevende viool niet ontbreken. Andere referenties zijn iets subtieler. Verheij tekende bijvoorbeeld twee vleermuisjes, die we kennen van het entreebord van het Spookslot.

Bokkenkoppen
Op de draaischijf van Danse Macabre zijn bokkenkoppen aangebracht. Dezelfde symbolen prijkten eerder op het plafond van de ronde zaal. Ook op andere plekken zijn invloeden uit het Spookslot zichtbaar, bijvoorbeeld bij toortsen, poorten en een kist. Uiteraard wordt de allergrootste verwijzing niet zichtbaar, maar hoorbaar: de muziek uit het Spookslot keert terug.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be