Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Hoogste en snelste achtbaan van Duitsland valt stil: passagiers lopend naar beneden

31-10-2022, 16.20 uurBeeld: @LaMlleMaddy, @syngual, @Mauricebel2103

De hoogste en snelste achtbaan van Duitsland is zondagmiddag vastgelopen op de kettinglift. Rond 12.00 uur kwam een trein van de 73 meter hoge rollercoaster Silver Star in Europa-Park stil te staan. De passagiers konden de rit niet afmaken: ze moesten al lopend terug naar beneden.

Alle 36 inzittenden kregen de opdracht om de attractie te verlaten door voorzichtig naar beneden te wandelen vanaf tientallen meters hoogte, onder begeleiding van gespecialiseerde medewerkers. Dat gebeurde met behulp van veiligheidshaken.

Volgens Europa-Park was er sprake van een "defecte koppeling op de kettingaandrijving". Een woordvoerder benadrukt dat de veiligheid van de bezoekers nooit in gevaar was. Het evacueren van de attractie zou zo'n anderhalf uur in beslag genomen hebben.

Reddingsoperatie
Dat attracties ontruimd moeten worden in verband met een technische probleem komt veelvuldig voor. In het geval van Silver Star heeft zo'n reddingsoperatie heel wat voeten in de aarde, vanwege de enorme hoogte.

Enkele uren na het voorval kon de achtbaan weer in bedrijf worden genomen. Silver Star haalt normaal gesproken een topsnelheid van 127 kilometer per uur. Het gevaarte werd twintig jaar geleden gebouwd door de firma Bolliger & Mabillard, bekend van bijvoorbeeld Baron 1898 in de Efteling en Fenix in Toverland.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be