Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland De Panne

Plopsaland geeft overleden superfan (12) herdenkingsplek in het park

31-10-2022, 15.55 uur

In Plopsaland De Panne is voortaan een herdenkingsplaats te vinden voor een plots overleden superfan. De 12-jarige jongen César, die gek was op Plopsa, stierf in mei dit jaar. Na zijn dood stuurde zijn begeleidster een brief aan Plopsaland en Studio 100-baas Gert Verhulst, met de vraag of in het pretpark een herdenkingsplek gerealiseerd zou kunnen worden.

Die kwam er deze maand, in de buurt van de attractie De Eendjes. César kampte al sinds zijn geboorte met beperkingen. Hij werd daarom opgevangen in een orthopedagogisch centrum in Oostduinkerke. Plopsaland was echter zijn favoriete plek, De Eendjes was zijn lievelingsattractie.

"Speciaal voor César", valt te lezen op een bord dat is opgehangen aan een druivenplant. Er staat een blauwe vlinder op. Onder het bordje zijn bloemen en vlinders neergezet. "Blij dat we hem een plaatsje in Plopsa hebben kunnen geven", reageert Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof.

Dankbaar
"César, dit plaatsje in Plopsaland is voortaan van jou", laat het park weten op Facebook. "Je was tegelijk de kleinste en grootste Plopsa-fan. Bedankt voor al je bezoekjes." Begeleidster Anneke Speeckaert, die ook spreekt namens de nog steeds zwaar aangeslagen ouders, zegt Plopsaland zeer dankbaar te zijn.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Plopsaland De Panne
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be