Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Apenheul

Apenheul onthult ontwerpen van nieuw gebied met loslopende apen

30-10-2022, 15.23 uur

Apenheul presenteert in het voorjaar van 2023 een nieuw gebied waar bezoekers kunnen wandelen tussen twee apensoorten. Bij de uitgang van het Apeldoornse dierenpark lopen straks West-Afrikaanse franjeapen en dwergmeerkatten rond. Deze week werden enkele nieuwe ontwerpen van de uitbreiding naar buiten gebracht.

Apenheul heeft een primeur: West-Afrikaanse franjeapen lopen in geen enkele andere dierentuin in Nederland los. Dwergmeerkatten komen zelfs nog nergens ter wereld voor in een losloopgebied. De dieren krijgen een binnenverblijf gemaakt van onder meer onbehandeld kastanjehout en natuursteen. Daar zijn ze zichtbaar bij slecht weer.

Men realiseert ook een bloemenweide, een gracht, een ijsvogelwand en een groene brug bestaand uit stronken, stenen en planten. "We planten zelfs meer nieuwe bomen dan dat we er weghalen", laat het park weten. "Uitheemse naaldbomen maken daarbij plaats voor inheemse loofbomen. Een extra impuls voor de lokale biodiversiteit."

Vriendenloterij
Het is volgens Apenheul de bedoeling dat het verblijf uiteindelijk "wegvalt in het landschap". De bouw werd bekostigd met bijdrages van de Vriendenloterij, Vrienden van Apenheul, donateurs en sponsoren. Half juni startten de werkzaamheden. Het park is dit seizoen nog dagelijks geopend tot en met zondag 6 november.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Apenheul
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be