Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling voegt Oegandese vlag toe aan Carnaval Festival

30-10-2022, 09.58 uurBeeld: @jasperdegroot, @jeroen_twee

De Efteling heeft één van de scènes in de attractie Carnaval Festival aangepast. In het Afrikaans gedeelte van de darkride was voorheen de Zuid-Afrikaanse vlag zichtbaar. Een delegatie uit Oeganda liet de Efteling-directie afgelopen zomer weten dat de vlag nogal misplaatst was, gezien de aanwezigheid van een enorme gorilla.

In Zuid-Afrika komen immers geen gorilla's voor. Omdat een groot deel van de gorillapopulatie te vinden is in Oeganda, stelde de Oegandese staatsminister van Toerisme, Natuur en Oudheden voor om de vlag te vervangen door een Oegandees exemplaar.

Aan die oproep heeft de Efteling deze week gehoor gegeven. Voortaan passeren Efteling-bezoekers de vlag van Oeganda in de Afrikaanse scène van Carnaval Festival. Het symbool staat tussen de Afrikaanse feestvierders in traditionele klederdracht, in de buurt van de gorilla.

Opnieuw ontworpen
Bij de opening van de attractie in 1984 bevatte het tafereel helemaal geen vlag. Die werd pas toegevoegd bij een opknapbeurt in 2012. Drieënhalf jaar geleden onderging de darkride wederom een renovatie. Toen zijn enkele decors opnieuw ontworpen, waaronder de Afrikaanse scène.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be