Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: Efteling dringt virtuele wachtrij op aan bezoekers

20-11-2022, 23.24 uurBeeld: Eftelwesley, @KBoodschap, @84eric, @jeroen_twee

De Efteling verplicht bezoekers tijdens drukke dagen in het winterseizoen om een virtuele wachtrij te gebruiken bij Carnaval Festival. Wie een ritje in de bekende attractie wil maken, zal vooraf een gratis reservering moeten plaatsen. Dat kan via de Efteling-app en met behulp van kaartautomaten op het plein voor de attractie.

In de buurt van Carnaval Festival zijn grote borden met een uitleg en een QR-code neergezet. Het idee is dat gebruikers op een later tijdstip terugkomen bij de attractie, zodat ze in de tussentijd winkels, restaurants of andere attracties kunnen bezoeken. Door bezoekers op die manier te doseren, zou de fysieke wachtrij kort blijven.

Het is echter de vraag of het Efteling-publiek klaar is voor het innovatieve systeem. In de praktijk blijken bezoekers namelijk massaal te blijven wachten voor de ingang van Carnaval Festival, tot hun reservering ingaat. Het probleem wordt op die manier alleen verplaatst. Er ontstaat nu een wachtrij voor de daadwerkelijke wachtrij.

Rommelig
De aanpassing zorgde de afgelopen dagen geregeld voor chaotische momenten op het toch al rommelig ingerichte plein. De Efteling benadrukt dat het gaat om een pilot, die in principe loopt tot en met zondag 5 maart 2023. Aan de hand van de testresultaten wordt besloten of het concept een vaste plek in het park krijgt.

De Efteling experimenteert al jaren met nieuwe manieren van wachten. De virtuele wachtrij werd vorig jaar al getest bij de Monorail in het Volk van Laaf en De Oude Tufferbaan. Eerder liepen bij de Python en Symbolica proeven met een ander systeem, de zogenoemde Boarding Pass. Tot nu toe durfde de directie geen knoop door te hakken over de definitieve invoering van een virtueel wachtsysteem.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be