Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling past bord Bouwmeester Big aan om verwarring te voorkomen

19-11-2022, 11.31 uur

De Efteling heeft een aanpassing verricht op de grote schutting bij de bouwplaats in het entreegebied. Daar staat sinds enkele weken het telefoonnummer van Bouwmeester Big vermeld, een personage uit het sprookje van De Drie Biggetjes. Volgens het verhaal is hij verantwoordelijk voor alle bouwwerkzaamheden in de Efteling.

Een man uit Noord-Holland was niet blij met de ludieke actie: omdat veel Efteling-bezoekers het telefoonnummer verkeerd intoetsen, werd hij aan de lopende band lastiggevallen door personen die op zoek waren naar de big. Zijn mobiele nummer lijkt sprekend op het telefoonnummer dat op de schutting stond.

Op het hoogtepunt kwamen er enkele tientallen belletjes per dag. De Efteling heeft samen met de man gezocht naar een oplossing, bevestigt een woordvoerder van het attractiepark aan Looopings. Daarom wordt het nummer voortaan anders aangegeven.

Landcode
In plaats van 0416-288000 staat er nu +31416-288000, inclusief de landcode van Nederland. De verandering heeft effect. Sinds vorige week maandag kwam er nog maar één telefoontje van een onoplettende Efteling-gast, vertelt de man aan Looopings. Hij zegt tevreden te zijn over de uitkomst.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be