Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Holiday Park Germany

Holiday Park veilt decors van oude darkride Burg Falkenstein

27-10-2022, 10.46 uur

De decors van de nostalgische darkride Burg Falkenstein in het Duitse pretpark Holiday Park gaan onder de hamer. Woensdag werd bekend dat de attractie na bijna 36 jaar het veld moet ruimen. In 2024 heropent de darkride met een Smurfen-thema. Fans hebben de mogelijkheid om een stukje van Burg Falkenstein te bemachtigen.

Zij kunnen momenteel online bieden op maar liefst 117 verschillende items uit de attractie. Het gaat voornamelijk om poppen. Ook enkele andere rekwisieten en informatieborden worden geveild. De openbare veiling is te vinden op burgfalkenstein.holidaypark.de. Het startbod bedraagt steeds 100 euro. Op sommige veilingstukken werd al 500 euro geboden.

De veiling loopt tot zondag 13 november om 20.00 uur. Holiday Park gaat de decorstukken niet versturen: wie het hoogste bod heeft geplaatst, wordt geacht zelf naar het park te komen om het item in kwestie te demonteren en mee te nemen.

Iconisch
"Liefhebbers kunnen een stukje pretparkgeschiedenis in huis halen", laat het park weten. "Op deze manier vinden de iconische bewoners van Burg Falkenstein op meerdere plekken een nieuw thuis."

Burg Falkenstein heeft een middeleeuws thema. Bezoekers nemen plaats in karretjes van attractiebouwer Mack Rides. Vervolgens worden ze getransporteerd langs scènes in en rond een kasteel, met onder meer een martelkelder, een troonzaal en een boerderij. Houterig bewegende poppen beelden bijvoorbeeld ridders, prinsessen, een koning, boerderijdieren en een draak uit. De laatste rit vindt plaats op dinsdag 1 november.

Meer Holiday Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be