Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Duitse achtbaanbouwer presenteert powered coaster met inversies

03-11-2022, 14.39 uur

Het Duitse bedrijf Maurer Rides heeft een powered coaster ontwikkeld die over de kop kan gaan. De attractiebouwer presenteerde onlangs een nieuwe versie van het type spike coaster, met aangepaste treinen en nieuwe elementen.

Een spike coaster wordt aangedreven met behulp van elektriciteit in plaats van zwaartekracht. Tot nu toe waren de karretjes vormgegeven als losse bakjes voor twee personen. Nu zijn er ook langere treinen beschikbaar, bestaand uit twee of meer karretjes achter elkaar.

Dat zorgt voor een hogere capaciteit. Daarnaast introduceerde Maurer een nieuwe functionaliteit in de treinen: de stoelen kunnen tot 45 graden naar achteren kantelen. Volgens de leverancier staat de functionaliteit garant voor "een compleet nieuw achtbaangevoel".

Joystick
Het effect kan vooraf geprogrammeerd worden, maar het is ook mogelijk om de zogeheten tilting seats uit te rusten met een joystick. Dan kunnen passagiers de beweging zelf activeren. Tegelijkertijd komt Maurer met nieuwe ontwerpen voor potentiële lay-outs. Naast milde opties voor families ontwikkelde de fabrikant heftige banen met één of meerdere inversies.

In Europa staan op dit moment twee spike coasters: in het Duitse Skyline Park en in het Italiaanse Mirabilandia. Er werd ook een exemplaar geïnstalleerd op een cruiseschip. Met een hendel kunnen inzittenden zelf invloed uitoefenen op de snelheid.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be