Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand vervangt binnen- en buitenzwembad in themahotel

19-12-2022, 17.05 uurBeeld: Bananenblatt

Hotelgasten van Phantasialand kunnen voortaan gebruikmaken van een nieuw zwembad. Het binnen- en buitenzwembad van het Aziatische themahotel Ling Bao zijn dit jaar vervangen. Afgelopen zomer werd het nieuwe buitengedeelte al opgeleverd, sinds deze week is ook het nieuwe binnenbad toegankelijk.

Waar Ling Bao overdadig gedecoreerd is in Chinese stijl, koos Phantasialand bij het zwembad voor een subtielere aanpak. Het zwart-witte interieur oogt vrij simpel, zonder veel opvallende Chinese invloeden. Buiten worden Tibetaanse bellen gebruikt als afscheiding tussen het zwembad en de hoteltuin.

Men realiseerde ook een nieuw stoombad en een tecaldarium; een warmtestralingsruimte met een oppervlaktetemperatuur tussen 30 en 60 graden. "Duik in een oase van ontspanning en geniet van een compleet nieuwe zwembad- en wellness-ervaring", zegt Phantasialand er zelf over.

Uitgesteld
Het renovatieproject werd in januari 2022 aangekondigd. Eigenlijk hadden alle werkzaamheden afgelopen zomer al afgerond moeten zijn. Het binnengedeelte liep echter veel vertraging op. De heropening moest meermaals uitgesteld worden.

Hotel Ling Bao opende in 2003 als Hotel PhantAsia. In 2007 werd de huidige naam geïntroduceerd. Het complex ligt pal naast Phantasialand-themagebied China Town, waar de attracties Feng Ju Palace en Geister Rikscha te vinden zijn. Voor hotelgasten is er een aparte parkingang.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be