Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-achtbaan Max & Moritz binnenkort tien dagen dicht voor reparaties

24-10-2022, 23.59 uurBeeld: Niels Kooyman

Achtbaan Max & Moritz in de Efteling zal binnenkort tien dagen gesloten zijn voor reparaties. Vorige maand bleek dat er aanhoudende problemen waren met de constructie van de powered coaster. Om het euvel te verhelpen, moet de attractie voor langere tijd dicht. Nu is bekend wanneer de werkzaamheden zullen plaatsvinden.

De achtbaan blijft naar verwachting buiten gebruik van maandag 7 tot en met woensdag 16 november, zo blijkt uit de openbare onderhoudskalender van de Efteling. Dat is de week na de Belgische herfstvakantie. Tegelijkertijd zijn ook Joris en de Draak en Droomvlucht niet operationeel in verband met renovaties.

Max & Moritz was in augustus enkele dagen gesloten na het ontdekken van een scheurtje in een baandeel. Ongeveer een maand later trad het probleem nogmaals op. Samen met de Duitse fabrikant Mack Rides heeft de Efteling gezocht naar een blijvende oplossing. De attractie opende nog geen tweeënhalf jaar geleden, in de zomer van 2020.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be